Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Territori de Valor dona a conèixer el patrimoni de la Noguera

DIMECRES 06 OCTUBRE 2021

Es presentarà a l’Espai Transmissor de Seró en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni.

El projecte Territori de Valor i l’Espai Transmissor de Seró organitzen dues activitats els dies 8 i 9 d’octubre en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni. Les Jornades, que enguany celebren la 30a edició a Catalunya, tenen per objectiu apropar la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania i enguany ho remarquen amb el lema «Un patrimoni per a tothom».

Les dues activitats giren entorn d’una iniciativa de Territori de Valor que encaixa temàticament amb el lema de les Jornades: la Noguera disposa d’un patrimoni i altres elements d’interès turístic que val la pena donar a conèixer i que, al seu torn, poden ajudar a dinamitzar el turisme familiar del territori. El mitjà triat va ser l’edició d’uns targetons il·lustrats de cada punt turístic, fitxes amb propostes didàctiques i de jocs, i estovalles de paper d’un sol ús que es poden pintar.

Divendres 8 d’octubre de 2021 a les 10.00 h, es farà una presentació del projecte per part de l’alcalde d’Artesa de Segre, Mingo Sabanés Porta; el president del Consorci GAL Noguera Segrià Nord i del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa i Martínez, i el conseller comarcal de la Noguera de Turisme i Territori, Xavier Boliart Terré. Hi prendran part els tècnics responsables del projecte, així com Ramon Mayals Marba (autor de les il·lustracions) i Montse Díaz Peraire (autora dels textos que els acompanyen). L’acte va especialment adreçat a empreses de l’àmbit turístic i a ajuntaments, la implicació dels quals és fonamental per a la difusió dels materials.

Dissabte 9 d’octubre de 2021 a les 17.00h, l’il·lustrador Ramon Mayals Marba i l’autora dels textos Montse Díaz Peraire explicaran al públic com ha estat el procés creatiu del projecte. Seguidament, es donarà pas a un taller adreçat a famílies per pintar els dibuixos del projecte i jugar amb els jocs.

Les activitats tindran lloc a l’Espai Transmissor de Seró (carrer de les Escoles, 2, a Seró, Artesa de Segre), un centre que exposa les excepcionals restes arqueològiques del jaciment dels Reguers de Seró. Els materials de Territori de Valor hi seran exposats fins finals d’any, amb entrada gratuïta.

El projecte Territori de Valor està coordinat pel Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord i finançat pel Consell Comarcal de la Noguera, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.